Refinansiering av gjeld, lån og kredittkort

Idag finnes det mange aktører i forbindelse med refinansiering av økonomien til folk flest. I denne artikkelen skal vi både gå inn på hva refinansiering er i praksis og hvordan man skal gå frem dersom man ønsker å refinansiere sine kredittkort, med sikkerhet, men også uten sikkerhet. Her finner vi store forskjeller, og selve hovedgrunnen til å refinansiere kredittkort er kort og godt å samle alle kredittkort slik at man da har bedre oversikt – pluss at man også vil få mye lavere rente totalt sett.

Kort og godt om refinansiering og ideen bak

Mann som har tatt for mange lanFor å forklare hele ideen bak refinansiering så er rett og slett greien den at man skal ta opp et enkelt lån med lavere rente for å kun betjene ett eneste lån, og da samler man hele sin gjeld, og sine smålån, i dette ene lånet. Selv om det høres meget upraktisk ut å ta opp ett lån til så vil man spare mye penger på å samle alt i ett på grunn av at alle de forskjellige lånene som man har også vil ha ulik rente og dermed vil man kaste unødvendig mye penger ut vinduet. Dette er penger som man kunne ha brukt på mange andre ting, sparing for eksempel. Ett lån vil også bety færre månedlige gebyrer og en god del penger spart. Hva med å bruke de pengene som man sparer på dette til en flott sommerferie for hele familien? Det som alle bankene vil anbefale deg som lånetaker er å betale ned lånene dine så fort som overhodet mulig og selv om man da vil få høyere beløp å betjene hver eneste måned så vil man også endelig bli kvitt denne gjelden mye fortere. Bare tenk så herlig når lånet ditt er helt nedbetalt og den økonomiske friheten som dette fører med seg!

Uansett så er det også anbefalt å søke opp flere aktører, og sammenligne dem, slik at man søker refinansiering hos den aktøren som tilbyr lavest mulig rente, lavest mulig rente vil også være det beste for deg som ny kunde og dette vil du også spare masse på i fremtiden. Om man søker opp to eller tre aktører så vil det uansett være nyanseforskjeller og man vil kunne finne akkurat den løsningen som passer best, siden alle mennesker vil ha ulike behov i ulike livsfaser. Det er samtidig uforpliktende for deg som kunde å søke om forbrukslån med refinansiering,derfor er det også bare å sette igang. Det finnes mange ulike aktører på markedet som kan tilby refinansiering for deg. De aller fleste som tilbyr et slikt lån vil gjøre dette helt uten sikkerhet og dette øker dermed risikoen for aktørene. Det går også an å presse prisene på lånet ned om man tilbyr sikkerhet i sin egen bolig som man eier alene eller sammen med samboeren, men det går også an å pantsette bilen sin. Om man velger denne løsningen så er det også mye tryggere for aktørene å gi deg et lån til refinansiering, og man kan også da få et mye høyere lån enn om man søker om et slikt lån uten noen form for sikkerhet. Det går heldigvis også an å søke om refinansiering selv om man har en eller flere betalingsanmerkninger. En betalingsanmerkning er noe som er mulig å få dersom man ikke betaler regningene sine, da får man purringer og så går regningene videre til inkasso. Om man ikke har betalt regningen sin innen fristen når man mottar en inkassosak så vil det da registreres en betalingsanmerkning. Betalingsanmerkningen vil i vanlige sammenhenger bety at man ikke kan ta opp lån om man skal kjøpe seg hus og man kan heller ikke ta opp andre lån i sitt eget navn.
 
Les mer:  Hvordan få lån med betalingsanmerkning

Det beste er om man gjør opp for seg så fort som overhodet mulig og betaler regningene sine, da vil betalingsanmerkningen bli fjernet med øyeblikkelig virkning heldigvis. Bankene og andre aktører kan og må sjekke skattemeldingen din samt økonomien din før man skal ta opp lån for refinansiering, eller boliglån, for eksempel. Hver gang dette skjer så vil man som kunde få et brev med oversikt over hvem som har foretatt denne kredittsjekken av deg. Hos Bank2 kan man få refinansiering av kredittkort samt muligheten til å ta opp et forbrukslån om man har behov for dette selv om man har en betalingsanmerkning eller to. Bank2 samt BankNorwegian og Oppfinans er noen av de private aktørene som kan tilby deg som privatperson gunstige lån for refinansiering.


De billigste og dyreste lånene for refinansiering

Kort og godt så er det særlig tre faktorer som man skal tenke på før man skal ta opp et refinasieringslån. Disse faktorene er da det aller første etableringsgebyret som man skal betale når man har etablert kundeforholdet mellom banken og bestemt seg for hvilken refinansieringsløsning som man skal gå for, uansett om man skal ta opp dette lånet sammen med noen andre eller helt på egenhånd. Etableringsgebyret kan variere mye i størrelse, og dette bør man altså sjekke før man tar opp et slikt lån sånn at man er sikker på at man er økonomisk og ikke betaler mer enn man må.
norske kronerDen andre faktoren er altså den viktigste,altså selve renten som også kan være av varierende størrelse, avhengig av hvilken aktør som man velger lånet sitt fra. Termingebyr er den siste faktoren og dette skal man også undersøke nøye før man bestemmer seg for en løsning.
Noen av de beste og billigste aktørene på markedet er OppFinans og BankNorwegian. Hos begge disse to private aktørene vil man kunne få en god rente på mellom 16 og 18 prosent.

OppFinans er en del av en stor og trygg bank, nemlig Gjensidige Bank. Gjensidige Bank har hele 200 års erfaring og dette gjør banken til en stødig og god aktør på det norske markedet for folk flest.

Aldersgrensen for å ta opp et lån er 21 år men da kan man til gjengjeld låne alt fra 10 000 til 500 000 norske kroner,og du kan selv velge hva nettopp du ønsker å benytte disse pengene til.Det kan være alt fra oppussing av badet i din selveiende leilighet til å kjøpe seg båt eller refinansiere ditt kredittkort eller lånet ditt slik at alt samles i ett.Andre krav som stilles til deg som privatkunde er også at du tjener 200 000,eller over dette, årlig og at du ikke har inkassosaker løpende eller betalingsanmerkninger på deg fra før – for dette er meget viktig for Gjensidige Bank.

Videre så kan man også forsikre seg enda bedre om man blir syk, eller ved dødsfall, men også om man mister jobben sin og plutselig ikke har mulighet til å betale de månedlige utgiftene på sitt lån. En helt alminnelig forsikring på dette kan man skaffe seg til bare 1,96 prosent månedlig rente mens man kan forsikre seg enda bedre til en månedlig rente på omlag 10 prosent ekstra, men da skal man også være beskyttet mot det aller meste som kan skje, og om noe skulle skje så skal man da heller ikke lengre betale på dette lånet så det er enkelt og greit å forholde seg til. Med OppFinans så kan man også få muligheten til å ta opp et refinasieringslån helt uten å måtte pantsette bilen eller sitt eget hus som man eier selv, derfor blir også selve lånet enda mindre risikabelt for deg.

Når det kommer til den andre private aktøren som også kan skilte med lave månedlige utgifter er BankNorwegian. BankNorwegian har flere år på rad blitt kåret til en av de aller beste private aktørene på det norske markedet av både kundene i tillegg til flere store tidsskrifter blant andre.
bank norwegian logoI forhold til de premissene som BankNorwgian stiller så vil det være ekstra smart å ha med seg en medlånetaker på refinansieringslånet, og man vil da som kunde få en mye bedre og gunstigere rente enn om man søker om refinansiering på egenhånd. Dette på grunn av at en medlånetaker betyr ekstra sikkerhet for banken om du som kunde ikke skulle klare å betale de månedlige utgiftene som lånet medfører. Uansett så er resten av premissene fra BankNorwegian at man skal være over 18 år og tjene over 200 000 kroner årlig. Refinansieringslånet til BankNorwegian kommer med gode betingelser, og her skal man ikke betale noe etableringsgebyr i det hele tatt som kunde. Dessuten så betyr de lavere månedlige rentene på lånet at man ikke skal betale mer enn 8,99 til 21,24 prosent hver måned, noe som kommer godt med og gjør at man vil spare penger hver måned. Løpetiden på selve lånet ditt vil være på over ett til femten år, alt ettersom hvor lenge man har behov for et refinansieringslån. Skal man for eksempel pusse opp badet og skal låne 300 000 kroner, så vil man også være avhengig av lengre tid på seg til å tilbakebetale dette lånet her.

Dyre private aktører som tilbyr forbrukslån, eller kredittlån, til deg som kunde vil her i landet bety aktører som krever fra 25 prosent rente og over dette fra deg. Disse aktørene skal man altså styre unna om man ønsker å spare seg selv fra unødvendig høye månedlige utgifter. Det er heldigvis omlag 34 kredittkort her til lands som kan skilte med renter fra 8 prosent til litt over 20 prosent og da vil det være økonomisk mye smartere å gå for et av disse lånene istedenfor og beholde nattesøvnen og sitt gode humør. Pass uansett på å sjekke nøye alt som står med liten skrift!
 
Les mer: Hva koster et vanlig forbrukslån
 

Fordeler og fallgruvene

Som vi kan se ovenfor så er det mange gode fordeler med å ta opp et refinasieringslån. Enten med sikkerhet i sin egen bolig eller med pant i bilen. Alene eller sammen med en medlånetaker så vil man kunne få gode og lave renter. Særlig om man tar med seg andre i denne prosessen og da vil også selve refinasieringslånet bli enda lavere og betingelsene vil være meget gunstige. Å samle alle smålån og kredittlån under et og samme lån vil også si at man unngår å kaste penger ut av vinduet, og de tusenlappene som man sparer på dette årlig vil man også kunne sette rett inn på sin egen sparekonto. Eller på en felleskonto som man betjener sammen med samboeren eller ektemannen sin. Om man ønsker det så kan man også bruke disse ekstra sparepengene til å pusse opp, eller til en ordentlig eksotisk sommerferie sammen med familien sin som man sent vil glemme.


Fallgruvene ved refinansiering skal man også tenke på, for det finnes også en del av disse. En av de viktigste fallgruvene som det er lett å glemme er at man strekker lånet ut over altfor lang tid, istedenfor å betale tilbake mye om gangen slik at man til slutt er kvitt dette unødvendige lånet.
Den andre store fallgruven er at man benytter seg av en refinansieringsløsning selv om man har smålån. Til sammen har man relativt lite lån å betale tilbake til banken, for det som man skal huske på er at det også vil tilkomme et etableringsgebyr som man betaler i helt i begynnelsen. Da vil dette etableringsgebyret bare virke unødvendig og refinansieringsløsningen vil ikke fungere som den skal. Det er også viktig å nevne at man vil få et skattefradrag årlig dersom man velger en refinansieringsløsning fra en privat aktør eller fra din egen bank. Noen av de vanligste grunnene til at mange velger å ta opp forbrukslån eller kredittlån fra begynnelsen av er at man har lagt seg opp gjeld etter drømmeferien, plutselig har fått noen uforutsette utgifter eller mangler en sparekonto som kan fungere som en god buffer som gjør deg istand til å lettere betale de nødvendige utgifter.

 
Les også: Risiko med forbrukslån